خرید و فروش پوند لندن در گذشته یکی از مشکلات اصلی هموطنان بوده است. اما امروزه با افزایش تعداد صرافیهای معتبر این امر سهولت یافته و بسیاری از مشکلات ایرانیان مقیم انگلستان مرتفع شده است. در این مطلب در مورد ساز و کار صرافیها و روشهای خرید و فروش ارز و پوند صحبت میکنیم. با ما همراه باشید.
خرید و فروش پوند در لندن
صرافیهای بسیاری در لندن فعالیت میکنند که به خرید و فروش ارز و پوند مشغول بوده و همه روزه قیمت پوند را به صورت لحظهای و منصفانه اعلام میکنند. برای خرید و فروش پوند از طریق چنین صرافیهایی در حالت کلی سه روش وجود دارد.
• خرید و فروش نقدی پوند: روش خرید و فروش نقدی یکی از روشهای قدیمی بوده و اغلب صرافیها از این امر امتناع میکنند. با این حال اگر صرافی مد نظر درخواست فروش یا خرید پوند نقدی را بپذیرد شما میتوانید با در دست داشتن مدارک مورد نیاز مانند کارتهای بانکی عضو شبکه شتاب، مدرک شناسایی و... به صرافی مراجعه کرده و به خرید یا فروش مقدار پوند مورد نظرتان بپردازید.
• خرید و فروش از طریق واریز به حساب (حواله): حواله در واقع روشی است که در آن مقدار مشخصی پول از یک حساب به حسابی دیگر در هر جای دنیا منتقل میشود. این روش مطمئن و سریع بوده و اغلب صرافیها طرفدار استفاده از آن هستند. در این روش فرد خریدار یا فروشنده به سایت رسمی صرافی لندن مد نظر مراجعه کرده و اقدام به خرید یا فروش مقدار معینی پوند میکند. سپس معادل مبلغ بدون کارمزد معمولا پس از ۲۴ ساعت به حساب فرد واریز میشود.
• خرید و فروش از طریق حساب پی پال: در این روش شما باید حساب پی پال افتتاح کرده و برای عملیات مورد نیاز حتما از کیف پولهای ارائه شده توسط این سیستم استفاده کنید. پس از خرید پوند پی پال، صرافی مبلغ معین را از حساب شما کسر کرده و با کارمزدی مشخص معادل ریالی آن را به حساب شما واریز میکند. برای فروش پوند نیز صرافی مقدار پوند درخواستی را به حساب پی پال شما شارژ میکند و شما باید معادل ریالی را به حساب صرافی واریز کنید.
قیمت پوند لندن
به طور کلی چه عواملی در تغییر قیمت ارز مؤثرند؟ بازار ارز تحتتأثیر عوامل مختلفی با نوسان روبهرو است. نرخ مبادلۀ یک ارز در سطح بینالمللی بر قیمت آن ارز و نرخ تبدیل آن به دیگر ارزها تأثیر میگذارد. وقتی تقاضای بینالمللی برای یک ارز افزایش یابد، آن ارز به اغلبِ وجوه رایج دیگر کشورها بیشتر میارزد و در واقع ارزش آن بالاتر میرود. از طرف دیگر تورم بالا در یک کشور به مدت طولانی میتواند باعث شود که بانک مرکزی اقداماتی را جهت تعدیل نرخ سودهای بانکی به اجرا درآورد که این امر به معنای نرخ سود پایینتر این ارز خواهد بود و بنابراین بر معاملات جهانی آن ارز نیز تأثیر میگذارد. عامل دیگری که ارزش یک ارز را تعیین میکند این است که معاملات بینالمللی برپایۀ یک ارز واحد صورت بگیرد، این امر به تقویت ارزش آن ارز نیز میانجامد. در واقع، نسبت بالای نرخ صادرات به واردات باعثِ رشد ارزش ارز در سطح بینالمللی میشود. سرمایهگذاریهای خارجی در داخل یک کشور نیز منجر به تقویت ارزش آن ارز به پول دیگر کشورها میشود. ارزشِ بالای یک ارز در طول مدتی نسبتاً طولانی باعثِ تمایل گسترده نسبت به آن ارز میشود و به ایجاد نوعی تقاضای فزاینده برای آن ارز در بازارهای مالی دنیا میانجامد. مثلاً اگر ارزش پوند در دراز مدت نسبت به اغلب ارزهای بینالمللی در شاخص بالایی قرار داشته باشد، تمایل افراد حقیقی و شرکتهای حقوقی و کارگزاران بازارهای مالی در اکثر کشورها به ذخیرۀ ارزی پوند و خرید و فروش پوند افزایش مییابد. فیالمثل ارزش باثبات پوند در ایران منجر به افزایش تمایل سرمایهگذاری به پوند در بانکهای انگلستان میشود؛ چون هم نرخ بهرۀ نسبتاً قابلتوجهی برای سرمایههای مالی به پوند وجود دارد و هم نرخ تورم کلی نسبت به قیمتِ اسمی این ارز بسیار کم است.
اما عوامل مؤثر بر قیمت پوند کداماند؟ قیمت پوند نیز مانند سایر ارزهای پرمبادله، مدام در حال تغییر است. در صرافیها، به ویژه در بازار ایران که متأثر از عوامل مختلفی (تورم بالا، رویدادهای سیاسی، سیاستگذاریهای دولتی، مبادلات و تجارت خصوصی و غیره) است، مقدار مبادلۀ ارز همیشه درحال تغییر است. بانکهای خصوصی و صرافیهای معتبر با فاصلهای از قیمت بانک مرکزی و ارز نیمایی، پوند را مبادله میکنند. قیمتِ حوالۀ پوند در صرافیهای ایرانی نیز برحسب نرخِ مبادلهای خود بانک مرکزی تغییر میکند. در سایت رسمیِ «کانون صرافان ایران» قیمت خرید و فروش پوند بهطور منظم به روزرسانی میشود. تفاوت قیمت نیز بسته به خدماترسانی صرافیهای مختلف است.
معاملۀ پوند انگلستان در بازار ارز جهانی از محبوبترین معاملات این بازار به حساب میآید و. علت این امر را میتوان در عواملی جستجو کرد که در اول این نوشته نیز به آنها اشاره شد. برای مثال بانک مرکزی انگلستان (BOE) برای اندازهگیری سطح تورم، از «شاخص قیمت مصرفکننده» (CIP) استفاده میکند. این شاخص تغییر قیمت کالاها و خدمات خریداریشده توسط مصرفکنندگان در یک دورۀ معین را محاسبه میکند. هر گونه تغییر حاکی از تورم بیش از دو درصد CIP باعث اتخاذ سیاستهای ضدتورمی از جانب بانک مرکزی میشود و در نتیجه، این سیاستها بر قیمت پوند (GBP) تأثیر میگذارد. علاوه بر این «شاخص قیمت تولیدکننده» (PPI) نیز برای تعیین نرخ تورم بسیار سودمند است. بانک مرکزی انگلستان در بازههای مشخصی با فواصل کوتاه این شاخصها را بررسی میکند؛ به همین دلیل است که بازار مبادلات ارزیِ پوند از تأثیرات تورمی پیشبینیناشده، تقریباً برکنار میماند و ثبات قابلقبولی را برای سرمایهگذاران بازارهای مالی در پوند به همراه دارد.
به طور کلی، سیاستهای پولی بانک مرکزی انگلستان با هدف ارتقای «ثبات پولی» اتخاذ شده و بنابراین برحسبِ شاخصهای مبادلات ارزهای بینالمللی در بازار فارکس، حکایت از «اعتماد به این ارز» دارد. این سیاستها بر محور پیشبینیها و تحلیلهای آتی بازار طراحی میشوند و بر تشخیص تغییرات نرخ بهره متمرکز هستند. نرخ بهره درواقع نرخ سودی است که بانکها از سرمایهگذاری در بانکهای دیگری، برای موجودیهای خود در بانک مرکزی انگلستان دریافت میکنند. تصمیمات نرخ بهره توسط «کمیتۀ سیاست پولی انگلستان» (MPC) به صورت ماهانه تعیین میشود و در وبسایت بانک مرکزی انگلستان قابل مشاهده است. نوساناتِ نرخ سود توسط MPC مدام بهروز رسانی میشوند و امکان رصد لحظهبهلحظۀ نرخ بهره را برای سرمایهگذاران در بازارهای مالی بینالمللی، فراهم میکند. این امر در ثباتِ قیمت پوند لندن بسیار موثر بوده و یکی از قدیمیترین شاخصهایی است که توسط سرمایهگذران و متقاضیان پوند مورد بررسی قرار گرفته است.
گذشته از عوامل دیگری که در ثباتِ قیمت پوند لندن دخیل است، در ایران به علت نوسانات درآمدهای نفتی، تغییر در میزان نقدینگی کشور و کسری بودجه، نوسانات بازار ارز گاهی چشمگیر است و گاه تا حد نامتعادلی قیمت ارزها را از نرخ ارز واقعی دور میکند. در واقع به علتِ کاهش ارزشِ ریال در مقابل سایر ارزهای بینالمللی، رقابتپذیری ایران در عرصۀ مبادلات ارزی، در مقابل دیگر کشورها بسیار پایین است و به همین دلیل پوند با قیمت بالایی در بازار ایران مبادله میشود؛ اما حتی در این صورت نیز با توجه به تحلیل پیشینۀ سیاستهای باثبات بانک مرکزی انگلستان، میتوان به عدم تأثیرپذیریِ ارزشِ جهانی پوند نسبت به دیگر ارزها خوشبین بود.
خرید و فروش انواع ارز با صرافی برتر لندن
صرافی برتر نهادی رسمی و معتبر در زمینه خرید و فروش پوند و دیگر ارزهاست که در سال ۲۰۲۱ میلادی شروع به کار کرد. این صرافی در لندن دفتر کار دارد و شما به راحتی میتوانید به صورت حضوری نیز مراجعه کرده و مشکلات و سوالات خود را رفع کنید. قیمت پوند همه روزه به صورت لحظهای و منصفانه در سایت صرافی برتر بهروز میشود. بنابراین میتوانید به صورت غیرحضوری و آنلاین اقدام به خرید و فروش ارز و پوند کنید.
ممکن است قیمت پوند لندن در صرافیهای مختلف تا حدودی متفاوت باشد. بنابراین بهتر است سایتهای مختلف را بررسی کرده و قیمتها را مقایسه کنید. در نهایت بهترین و منصفانهترین قیمت را از یک صرافی معتبر برای خرید یا فروش انتخاب کنید. در آخر لطفا فراموش نکنید نظرات و پیشنهادات خود را با ما به اشتراک بگذارید.
- ۰۱/۰۲/۲۵